De Lucht Gommerie uit Izegem! Je partner voor zandstralen, luchtgommen in Izegem en Roeselare

De Lucht Gommerie uit Izegem! Je partner voor zandstralen, luchtgommen in Izegem en Roeselare

Je kan bij De Lucht Gommerie uit Izegem, Roeselare uiteraard terecht voor luchtgommen en zandstralen. Het zandstralen van meubels, trappen is de specialiteit van Bram Cools.

Vroeger zag je zelden hout in het afval. Mensen gebruikten een stuk hout tot het uit elkaar viel en recyclen het. Tegenwoordig vindt u originele hardhouten vloeren en architectonische elementen in huizen van meer dan 100 jaar oud.

Oud hout ziet er misschien ruw uit, maar zandstraal de verflagen en de oude afwerking en voila – u vindt ware schoonheid – allemaal zonder de schadelijke effecten van hitte of chemicaliën.

Ambachtslieden gebruiken ook zandstralen om hout te verouderen of te beschadigen en een vintage look te creëren.

kies eerst uw brandstof. De meest voorkomende brandstof of media voor het zandstralen van hout is kiezelzand. Het is overal verkrijgbaar en goedkoper dan alternatieven zoals aluminiumoxide of glasparels. Maïskolf grit en gemalen walnoot schelpen zijn ook populair.

Zoek een goed geventileerde ruimte voor uw projecten, zoals een garage of werkplaats. Bedek blootgestelde oppervlakken met een zeil.

Houd de veiligheid in gedachten en draag een veiligheidsbril en rubberen handschoenen. Ook is het verstandig om te investeren in een schilderspak met capuchon. Zand ketst af en als je je lichaam niet bedekt, krijg je zand op plaatsen waar je geen zand wilt.

Stel je voor dat je urenlang bezig bent met het verwijderen van oude verf met een staalborstel en een schuurmachine. Hoekjes en gaatjes zijn koppige tegenstanders en staalborstels kunnen een oneffen oppervlak achterlaten. Chemische strippers zijn schadelijk voor het milieu en hebben nog steeds een staalborstel nodig als de stripper zijn werk heeft gedaan.

Met gritstralen daarentegen kunt u snel tot op blank metaal of hout schoonmaken. Een biologisch afbreekbaar straalpoeder zoals natriumbicarbonaat (soda) spaart het milieu en de gezondheid van de bediener. Tegelijkertijd vereist het straalproces een fractie van de tijd die nodig is om met de hand te schuren.

 

https://g.page/r/CQU3ia2aE-XGEAE

De Lucht Gommerie Izegem

Slabaardstraat-Zuid 33
8870 Izegem
GSM: 0472 10 75 04
www.deluchtgommerie.be

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *